Én egyedül töltöm a Karácsonyt,és a Szilvesztert is. És Ti?

Anonymous képe

Többször volt már,hogy szilveszter éjszaka mentem ki a dilibogyómért az ügyeletes patikába(akkorra hagytam időben),és közben,ahogy elmentem a több emeletes modern lakópark épületei között,mindenhonnan a buli,az öröm,a társasági lét,és az ehhez hasonló pozitív élmények hang és vizuális effektjei jöttek ki az ablakokon.(nevetgélések,fények,örömködés,stb)

 

Ilyenkor elkapott az irigység,de a szomorúság is. Szerencsétlen ember vagyok a betegségem miatt,és az ilyet az élet is kiküszöböli,hisz akkor nem lennénk most itt,ha ez a szabály nem érvényesült volnsa mindig a világban.

Lemerem fogadni,hogy előreláthatólag a bura.hu írkálóinak kb 80 % -a nem tölti egyedül az ünnepeket.

Hogy vagytok ezzel?


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 18

A karácsony, ugye, Jézus Krisztus születésnapja. Minden egyéb, a töltött káposzta, a karácsonyfa, a fa díszítése körül kirobbant családi veszekedések, csak az idők során hozzátapadt sallang. Ha hívő vagy, akkor könnyen találsz olyan gyülekezetet, templomot, stb., amelyik kimondottan azokra számít, akik egyedül vannnak ilyenkor. Ha nem vagy hívő, akkor ez csak egy ünnepnap, lényege, hogy nincs munka a hivatalokban, és nincsenek nyitva a boltok.

A szilveszter meg pláne nem akkora szám, hogy szomorkodnod kellene miatta. Én lefogadom, hogy rengeteg olyan ember volt azokban a kivilágított, zenétől és harsány kacajtól hangos házakban, aki a pokolba kívánta az egészet, és szívesebben maradt volna otthon, olvasni, tévét nézni, aludni, csak éppen nem tehette meg, a párja, a barátai, a főnöke stb. miatt.

Én családban élek, de minden évben nyomaszt a karácsony, nagyon utálom, őszintén.


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

Csetnik írta:

Ki beszél itt Dorena - Csetnik ellentétről?

Beszélhetnél akár Juliska -Csetnik ellentétről is,vagy másról.

Szerintem nem Csetniknek szólt Dorena reakciója, mindenki félreértette, bár Csetnik egyedüllét blogja alá írta. Nekem szólt, mert azt írtam, hogy én karácsonykor egyedüllétre vágyom, nyugira magam körül. Ő nem értette, hogy ki az a hülye aki egyedüllétre vágyik, de meg is válaszolta magának, hogy biztos azért, mert egyébként nyüzsi vesz körül.

Ez így van, nekem pörgés a karácsony előtti időszak, munka, házimunka, ajándék beszerzés, én nyugira vágyom olyankor. De természetesen átérzem aki egyedül van, magányos olyankor. Anyukám is egyedül él, ilyenkor nálunk van, mert ez mégis csak családi ünnep.És tényleg az ember egyik pillanatról a másikra maradhat egyedül, élhet magányosan.Sad


Csetnik

Ki beszél itt Dorena - Csetnik ellentétről?

Beszélhetnél akár Juliska -Csetnik ellentétről is,vagy másról.


Pre-mortem

mert a poszt mögött keserűség van.

én megigértem egy férfinak, aki nagyon messze a családjától, a nagyon leromlott állapotú édesanyukájára vigyázz ilyenkor, hogy ott leszek a családjával, helyette. mivel nekem nincs családom, de ennek a férfinek nagyon fontos a családja, mint jóbarát, kötelezettséget vállalok. 

le merem írni: suicid vagyok és megfordult a fejemben a szívdőfés. de a kötelezettség az kötelezettség. ennyi. leszarom a karácsonyt, a szílvesztert, az egyedüllétet. az adott szavamat viszont soha.

ja, és boldog karácsonyt

szerk: megtisztelnél, ha nem fűznél hozzá semmit. a hsz arról szól, amiről szól. kösz


Kata 73

Nem tudom,de én Csetnik és Dorena ellentétben inkább a leírtak egymás melletti elbeszélését,illetve egy-egy mondatrész kiemelését ebből következően  félre/ill más értelmezésben nyer értelmet a mondanivaló -problémakörben látom a vita okát. De lehet ,hogy rosszul látom, félreértelmeztem..

Csetnik!Egyetlen dolgot emelnék csak ki ami számomra nem korrekt:A szerkesztőségi üzenetekben leírt :Na és ...-

Ezt nem kellett volna- szerintem.Gondoljunk már arra is ,hogy amit leírunk a másiknak hogy eshet és ne intézzuk már el ilyen olaj a tűzre flegma beszólással mikor te is írod hogy olykor flegma vagy..Tehát számomra ez nem véletlen elszólás volt,hanem tudtatában voltál..

 .Ez csak egy észrevétel volt a részemről.


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

Dorena írta:

....gondolom azok vágynak egyedüllétre, akiknek nyüzsgéssel teli az életük.

Már meg is válaszoltad kedves Dorena.Smile

Csetnik,

Nem tudom mi van ma veled, de elviselhetetlen vagy. Hidegzuhany? Hmmm?


Dorena

.


Csetnik

Komolyan mondod,Dorena? Jéééé..muilyen tudományos válasz...hát ez igen,szóval én egyedül töltöm,hát ugye milyen szar? De tölthetném kettesben is. Miért nem töltöm kettesben? Biztos isten miatt.


Dorena

Számomra a karácsony a szeretet ünnepe és megértem azokat, akik egyedül töltik és emiatt szomorúak, viszont aki ilyenkor inkább egyedüllétre vágyik, fura....persze nem vagyunk egyformák....gondolom azok vágynak egyedüllétre, akiknek nyüzsgéssel teli az életük.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

lilapilleszárny kedves, eddig is nagyon sokat gondoltam rád, akkor is, ha amikor  nem szólaltál meg, és karácsonykor is gondolni fogok rád. Bár segíthetnék elviselni ezt az estét.Csetnik

Lilapilleszárny,olyan szomorú(gyenge kifejezés ez is)és szörnyű amit írtál,tragikus,nagyon de nagyon hatással volt rám,és sajnálom,hogy valamelyikünk nem Csodatevő,hogy csodát tegyen veled,és velem,és másokkal.

Pilleszárny,ha szeretnéd,írd le nekem privátba a dolgokat,nagyon megérintett a "Az Egyetlen Lányom halála " mondatot,nagyon megrendített.

Biztos bunkó voltam,ne haragudj!

 


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 15

Én bevonultam egy kórházba még hétfőn, hogy ne legyek egyedül. Nem pszichiátriára direkt, hanem egy Mozgásrehabilitációs Osztályra, mert van egy ízületi gyulladásom. Előre megbeszéltem az orvossal, a kezelővel, hogy az Egyetlen Lányom halála miatt bent tart végig, mert amúgy most először én is egyedül lennék.


Kata 73

 Ott vagyok,Ott vannak, a blogbejegyzéseimben, szinte minden hozzászólásomban.

Ott van most is.

A becsomagolt ajándékokban,amelyekben nem az van egy papírra írva,(sajnos,)hogy :Szeretnék több  tartalmasabb időt tölteni veled, vagy Jól érezted féltékenyvoltam rád mert ..,vagy bevallom ugyanolyan rendetlen vagyok mint te,csak önmagamnak bevallani nehezebb ezért cseszegetlek folyton  stb stb stb lehetne sokáig folytatni családonként más és más .......Ezért hoznám előre az Újévi fogadalmakat és alakítanám át ajándékokká.Ajándékot nem illik visszavenni. Ilyen ajándékoknak talán nagyobb visszatartó ereje lenne, mint az Újévi fogadalmaknak.Talán őszintébbek tudnánk lenni.Talán nagy terhektől szabadulnánk meg és szabadítanánk fel másokat is.Talán....

Én ilyen ajándékokra vágynék nem tárgyakra.

Parott ez is részben szakmai jellegű, megfogalmazású,de személyes tapasztalat,fájdalom nélkül nem menne.Valahol mindig ütközik az objektivitás és a szubjektivitás.

 


Offline
Csatlakozott: 2014 máj 7

Érdekesek Kata a hozzászólásaid!Bölcsek,szakmai tartalommal tele.De te hol vagy belőlük?A te érzéseid,fájdalmaid?Bocs,de nagyon kikívánkozott ez belőlem már régóta.


Kata 73

Szia Csetnik!

Lehet,hogy közhelynek hangzik,de személy szerint ezt vallom.

Vehetik körül az embert sokan,de lehet,hogy a sok ember között, ugyanolyan magányos ,mint aki egyedül ünnepel .

 

Nyers őszinteséggel:Letudjuk a karácsonyi rituálét, tárgyi ajándékok sokasága.De  valami elmarad ami megfizethetetlen mégha úgy tűnik,hogy ott van...

Azt hiszem az ünnepnek arról kellene szólnia,hogy elcsendesülve önmagunkkal kellene őszintének lenni valahogy úgy ,hogy amit nem szeretnék ,hogy velem tegyenek,nem teszem másokkal sem.Talán az Újévi fogadalmakat előbbre kellene hozni,mert akkor Újévre tudnánk,hogy betartható-e.

Elnézést ha kicsit szentimentális és nyers is vagyok egyben.

Lehet,hogy valaki egyedül ünnepel,de néhányan felhívják,vagy elmegy olyan helyre ahol az ünnepek alatt is dolgoznak és beszélgethet .

Vagy csatlakozik valamely civil szervezethez ételt osztani.

A magánynak szerintem sok  arca van.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Én szerencsére nem töltöm egyedül a karácsonyt,se a szilvesztert de azt még nem tudom így előre a szilvesztert de nemhiszem hogy egyedül fogom,mindenesetre bármilyen beteg vagyok jól tudom már magam érezni nem úgy mint évekkel ezelött mikor pszichózisom volt hát nehéz az egész de így gyógyszerekkel jó életet tudok viszonylag élni még ígyis gátlásokkal de jobban megy az biztos,lehet már szűz se leszek jövőre újjévkor lesz egy jó éjszakám na de erre senki nem kiváncsi szerintem Laughing out loud meg nem ide tartozik na sziasztok!


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

Szia Csetnik

Eszterhez hasonlóan én sem szeretem a karácsonyhoz tartozó felhajtást, de a gyerekek, család miatt mindig belesodródom. Sosem vagyok egyedül, pedig nekem az az igazi karácsony, amikor mindenki jól lakott, gyerekek elégedettek az ajándékaikkal, én csöndben egyedül leülök egy pohár borral és a karácsonyi fényekkel és olvasom egy könyvet egész este, nyugalomban.smiley Akkor fog el az igazi karácsonyi hangulat. Szóval én pont egyedüllétre vágyom ekkor.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szia csetnik! Én is gyakran töltöm egyedül a karácsonyt vagy a szilvesztert, bár karácsonykor a fiam el szokott jönni. Most talán én megyek el tigerlilyhez, hogy ketten legyünk...

Nem csak a Búrások töltik egyedül a karácsonyt, mert sok egyedül élő ember van. Őszintén szólva én a nagy karácsonyi felhajtásoktól mindig szenvedtem, amint felnőttek a gyerekek, befejeztük ezt az egész karácsonyozást témát.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 22

mi az a nagybetűskarácsony? mi a boldogság? mi az a napi öröm?


Offline
Csatlakozott: 2016 már 14

én csak a szilvesztert viselem nehezen, a karácsony számomra már legalább tíz éve egyszemélyes "ünnep", és ünnepként is csak abban az értelemben funkcionál, hogy ilyenkor kvázi megáll az élet, és még véletlenül sem basztat senki, tehát pont a magányt szeretem benne. egyedül feldíszítem a legalább huszonötéves rozoga kis műfenyőmet, és legalább néhány napra úgy érzem, hogy nincs hatással rám ez kibaszott világ, és ez jó. más kérdés, hogy tavaly óta változott a felállás, most már a munkáról szólnak nagyrészt az ünnepek, na ennek viszont kurvára nem örülök, de ez van...

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen