Túlhallás

Csanita91 képe

Na jól van gyorsan lepötyögök pár gondolatot.

Valaki segíthetne hogy mi is lehet ez?

 

Túlhallok zajokat,olyan hangokat ami más embernek nem kellemetlen vagy egyáltalán nem is hallhatja. 

 

Pl múlthéten a pár házzal odébb lévő nyestriasztótól szószerint majdnem összefostam magamat.

Neten néztem ezek után, videókat és megnéztem az ultrahangos vadriasztókat,hát bár ne néztem volna meg,majd megőrűltem a zajtól,annyira idegesítő volt,triplán hallottam,

Metrózni sem birok mindig rendesen a zenét max hangerőn hallva is triplán hallottam a metró zaját.

Akkor az indukciós tűzhely is zavart régen(exemnél volt ilyen,és mivel ex na értitek.)

Valamikor nem is tudok rendesen se aludni mindenre felébredek.

Amíg Monoron laktam a szüleimnél a konyhából a zajokat álmomban duplán hallottam a suttogást úgy mintha a fülem mellett beszéltek volna hangosan.

Gyerekkorom óta vannak ilyenek,bár a túl hallásos dolgokban nem vagyok teljesen biztos,az viszont fix hogy mindig is ilyen jól hallottam..

S most görcsölök,mert itt Keszin sütögetés van,elbújnék egy asztal alá,csak hogy ne kelljen kimennem,vagy gépeznék és lesnék nagyokat...(gépezés? Laughing out loud hát amúgy régebben volt rá példa hogy annyira elmerültem  a játékba hgy elfelejtettem enni és inni  is)

Nem tudom mik lehetnek ezek,a pszichológusomnak panaszkodtam ezekről,és ő aztmondta hogy ez lehet hogy neurológiai dolog,de akkor vajon mi lehet?

Mert ha nem neurológiai akkor a neurotikus stressz okozhat ilyet?Esetleg gyógyszer mellékhatása lehet?Vagy csak kattant vagyok?Ja átragad más embernek a hangulata rám,túl sok ember között kiakadok,lefáradok nem bírok sokáig meglenni közöttük,csendes vagyok(kivéve ha iszok akkor feloldódok és jár a pofám,no)De úgy fecsegni sohase tudtam rendesen(időjárás,stb dolgokról).Mindig megpróbáltam,de valahogy sohasem ment,és azért érdekelne hogy ezek a problémák minden Borderline-t érinthetnek e vagy pedig itt valami más gond lehet? Kérlek valaki aki ezt olvassa bánom is én hogy ki,az valamit jelezzen vissza ><mert rettenetesen érdekel..

Valaki bárki,Laughing out loud Szakember,Borderline

A szereplés hát az se szokott menni hogy emberek előtt valami monológot elmondok vagy előadást,mert akkor lehajtom a fejemet és nem bírom a szemkontaktust tartani velük. A másik nem rég voltam interjún(állásinterjún)ahol érdekes visszajelzést kaptam,és azon pörög az agyam. Utánoztam a többieket,és ugyanazt mondtam el mint a többiek(csoportfeladatnál)ill.hogy nem figyeltem az emberekre akik körülöttem voltak. Ez is érdekes mivel én figyeltem 1000%-ban ott voltam csak lehet hogy az volt a probléma hoyg csendes voltam túl csendes,igazándiból ez is mindig gond volt velem,hogy sohase szerepeltem nyílvánosan,és a másik mindig a leghülyébb helyzetekben kezdek el nevetni(mondjuk visszatartom mert tudomhogy nem normális)pl amikor valaki elesik,stb... Tudom hogy túlzott önvizsgálat ez,de ez egy olyan oldal ahol lehet segítséget kérni nem? Laughing out loud

 

Szóval bátran írjátok le főleg Borderline emberkék hogy ti is szenvedtek e ilyenekkel vagy ehhez hasonló dolgokkal,és ha igen hogy élitek túl ezeket,és ha nem akkor na nem tudom mi lesz valszeg az orvosomat is felhívom ő hátha többet tud mondani erről nekem.. 

 

Puszi mindenkinek Smile

 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2015 máj 26

hello

én eddig betudtam a rossz szememnek a jó hallásomat Smile de azt a hallástesztet meghallgatva nem értettem úgyhogy nagyobb frekvenciával próbálkoztam.
te hogy hallod a 20k frekvencián túllépő hangokat ...csupán érdekel Smile
engem leginkább egy leszálló repülő hangjára emlékeztet ami viszont nem halkul vagy hangosodik  hanám stagnál...de egyre gyorsabban cikázik a fejemben jobbról balra a hang míg egyszer csak nem bírom tovább...hallanám tovább is de felrobbanna az agyam szerintem...elviselhetetlen.
ezúgy 32-34k hz lehet ez a határ 
mindenesetre átérzem a problémád...hallani egy fél panelházat éjszaka ...mindenfelől
míg más nyugodtan alszik mert nem hall semmit
a kutya ugatásoktól éjszaka szintén megőrülök mintha a fejemben vonyítanának 
na és a riasztóó
van egy szén monoxid jelzőnk...az én szobám előtt volt akkor még.
mondhatjuk szerencsének hogy megszólalt...én viszont az ablokomon kiugorva rohanásba kezdtem minél messzebb...mert olyan érzéseim lettek h vérzik a fülem...nagyon fáj hasonlók.
de a látásomon kívül az összes érzékszervemre elmondhatom h nagyon érzékeny..
még a bőröm is ...elég hozzám érni és kiver a vír ...nem lesz semmi baja a bőrömnek de én nekem belül a tudatomba mégis fáj. nem tudok rá magyarázatot. .
Bocsi szerintem nem tudtam segíteni Laughing out loud csak ahogy olvastam a címet meg a soraid , rájöttem h hasonló problémád lehet.Nekem egyenlőre azt mondják hogy pszihésen beképzelem magamnak meg blabla ...mint mindent.

 


Offline
Csatlakozott: 2014 már 13

Smile


Offline
Csatlakozott: 2015 jún 25

Köszönöm szépen! Nagyon sokat segítettél :) 


Offline
Csatlakozott: 2014 már 13

szia!

én is borderline vagyok, nekem nincs ilyen szuperszonikus hallásom, mint neked, cserébe vannak látászavaraim. voltam mindenféle neurológiai vizsgálaton, a legegyszerűbb reflex-izomtónus jellegűtől a koponya CT-n át egészen az MRI-ig minden volt. semmit nem találtak. végül vettem egy lila üvegű szemüveget, amitől annyiban jobb lett a helyzet, hogy jelentősen kevesebbszer fáj a fejem. szóval fogalmam sincs mitől van, de tulajdonképpen tudok vele élni, tehát annyira nem bánom, mindenesetre nekem jó tudni, hogy nincs baj. 

ettől függetlenül a te hallásodnak lehet neurológiai háttere, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy köze van a stresszhez. lehetséges, hogy valami olyan jellegű idegi elváltozással rendelkezel, ami ezt okozza. létezik pl. 2004-es kutatás, ami az infra-hangtartomány (20 Hz alatti) érzékelésére vonatkozik.

ezen kívül, az emberi hallás többnyire 17-20 kHz-ig tart, de az ultraszonikus hallás, amiről beszéltél, egy vitatott kondíció (az ötvenes években fedezték fel először, de azóta sem sikerült megfelelően megmagyarázni), ami lehetővé teszi, hogy akár 120 kHz-ig is képes legyél hangot érzékelni. ezt a belsőfül anatómiai sajátossága okozza, azon belül is, a cochlea nevű rész, ami magyarul csiga. azaz elméletileg, ha neked van ilyened, akkor egy fülvizsgálaton ez ki tud derülni. -- mármint, hogy pontosan hány kHz-ig terjed a hallásod. vagy itt van ez: https://www.youtube.com/watch?v=H-iCZElJ8m0. nem megy nagyon magasra, de én pl. 32-17200-ig hallottam. ha te hallod a 20k-t is, akkor gondolom tovább is. 

rendelkezünk egy csomó olyan tárggyal/használati eszközzel, amik szinte folyamatosan magas frekvencián sípolnak, miután ezt a frekvenciát a legtöbb ember nem hallja, így nem zavaró. ha te valóban hallod, az biztosan borzalmasan idegesítő lehet, viszont nem teljesen értem ezt a duplán meg triplán hallást, amit írsz. most akkor sokszorozódik a hang, mint a kettőslátásnál a kép? vagy kétszeres meg háromszoros hangerőre gondolsz? mert az csak érzékcsalódás lehet, miután a frekvencia nincs összefüggésben a hang hangosságával. az lehet, hogy a te füled nagyon érzékeny, és ennek köszönhetően a nagyon halk hangokat és a magas frekvenciát is határozottan hallod, de ezt is ki lehet mutatni vizsgálattal.

ha semmilyen objektív mérőeszköz nem támasztja alá a tapasztalatodat, akkor pszichés is lehet..
remélem ez segített.

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen