Reagila

Bipolar Bear88 képe

Sziasztok!

Lenne egy par kerdesem:

Szed valaki Reagilat? Ha igen, mi a velemenye rola? cool

A pszichiaterem anelkul hogy megbeszelte volna velem adott egy uj diagnozist: szkiziotipias rendellenesseg.

Kenyszerit a raegila szedesere, hiaba mondom neki nem akarom szedni es nem akarom lecserelni a kventiaxot erre. Felek ez tobbet fog artami mint hasznalni...

Minden oke volt a gyogyszereimmel ( Tunderhegyen allitottak be) egeszen addig amig ez a doki bele nem piszkalt, mivel o korulmenyesnek tartotta a gyogyszer felirasat ugy hogy 3*25mg es 1*200mg kventiax, ezert felemelte a gyogyszereim 50mg-mal, szerinte az mar ugysem szamit... hat 350 es 400mg kozott igenis szamitott.

Akkor kezdtem el ujra lecsuszni a lejton: elhiztam, sulyos depresszio, vegtagfajdalmak, remalmok, lidercnyomas, alvasparalizis (gondolom emiatt kaptam meg ezt uj diagnozist...)

Ezek kozul a panaszok kozul, o csak a hizast hallja ki, megvan gyozodve nem az a +50mg tett be, azert akarja a reagilat adni mert szerinte ez a legkevesbe hizlalo gyogyszer (a betegtajekoztatoban ki van emelve a hizas, amit tobbszor is mondtam neki)

Arrol nem beszelve hogy ez egy uj gyogyszer, mondhatni teszteles alatt:

Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, mely lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Ehhez Ön is hozzájárulhat a tudomására jutó bármilyen mellékhatás bejelentésével. A mellékhatások jelentésének módjairól a 4. pont végén (Mellékhatások bejelentése) talál további tájékoztatást.

Megis honnan tudna mennyire hizlal vagy mennyre jo gyogyszer...

Na de a lenyegre terek:

Mit tudok tenni az ellen ha kenyszerit es amennyiben nem hallgatok ra es nem bizok benne, azt mondta nyitva az ajto lehet keresni mast...

Igen, ez igy egyszeruen hangzik. Ez is lenne a megoldas, csak epp nem ilyen egyszeru. crying

Attol is tartok esetleg zartosztalyra kuld mivel megtagadnam a gyogyszer modositast. angry

 


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Tunderhegyen 3 honap es harom hetet voltam, sima antidepivel mentem be de mivel manias lettem azt azonnal leallitottak es adtak helyette egz csomo mindent, meg mar korabban elkedtek adni a szorngasra a kventiaxot. Egesz jol lettem, bar tovabbra is elofordult gyomorbaj, de ritkabban. Kint belepiszkaltak a gyogyszerekbe pl a raegilaval es emeltek a kventiaxot is, visszaestem. Majd 6 hetet voltam Kisberen, de az es f@s hely, senkinek se ajanlanam. Nem volt olyan nap hogy ne legyen elbaszva a gyogyszerezesem peldaul, egyszer majdnem kinyirtak, 140-es pulzussal elajultam es ahelyett hogy beismertek volna a hibat, beallitottak nekem egy pulzus csokkentot, szerintem ket het se telt el, arra eszmeltem hogy korbe allnak a noverek es szurjak a branurt, megkerdeztem mi tortent, mert semmire se emlekszem a napbol, meg a terapiakra sem, de csak annyit feleltek annyira leesett a vernyomasom hogy zavart voltam.


Offline
Csatlakozott: 2018 már 4

Köszönöm az infót.  6 hétig voltál bent tündérhegyen? A reagiláról én is le szeretnék jönni csak 3 mg szedek belőle reggel. 4 gyógyszert szedni mondjuk mo.n divat az h minden szart felírnak az embernek én csak 3 at szedek mind a 3 antipszichotikum olanzapin meg truxal nem is értem miért nem írnak fel nekem 1 antidepit vagy hangulatstabilizálót  5 éve járok könyörögni ezeknek de mindhiába. Lehet megint átert kell váltanom.

 


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Nem vagyok benne biztos hogy ez nekem szolt-e, na meg jo reg jartam erre...

6 hetre mindent vinni kellett amit szedsz... a regaliat hal istennek leallitottak bent, beszelte a dokimmal, mert elajultam...

Jelenleg Xanax SR, Kventiax, Aneptinex, Lamulep de meg mindig fosul vagyok. Szoval lassan feladom...


3
Offline
Csatlakozott: 2018 már 4

Az hogy 7 éve nem voltam ottnhon mo.-n de remélem lesz rá lehetőségem még mielőtt elpatkolok.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

https://idegen-szavak.hu/enerv%C3%A1lt


Offline
Csatlakozott: 2018 már 4

Igen  nem tudom mi az h enervált. Próbáltam másik átert keresni az egyik nem vesz fel új pácienst a másiknak meg privát praxisa van azt meg nem fizeti a biztosításom lehet megírom neki hogy fizetem saját zsebből.

 

 


6
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Persze, hisz' végül is nem ő enervált egész nap...


Offline
Csatlakozott: 2018 már 4

Igen sztem is, hiába próbáltam meggyőzni h írja fel mellé a brintellixet vagy a rexetint amit Kleó tanácsolt azt mondta nem látja értelmét h változtasson a bogyóimon. 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

És nem válaszol... Smile))

BB:

Azt akartam kérdezni, hogy MOST mit kell vinned magaddal. Smile Mármint milyen gyógyszert. Nem Kisbérre írtad, hogy kell 6 heti gyszer?


9
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Gyanús, hogy inkább a reagilától. Én szedtem olanzapine-t és nem volt fáradtság érzésem. Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Ah értem.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Merényi, dél-pesti. (Hányós szmájli.)


12
Offline
Csatlakozott: 2019 nov 15

Czegeny Lajos írta:

Én is szedem a reagilát már több mint 3 hónapja . Mondtam a dr nőnek hogy fáradt meg erőtlen vagyok egész nap, azt mondja h az nem a reagilától van hanem az olanzapintól 5 mg szedtem belőle most levitte az adagot 2,5 re. Thalassára vagy Tündérhegyre én is szívesen befeküdnék még sosem vtam kórházba pedig már vt egy öngyilkossági kísérletem.

Pedig simán lehet a reagilától. Én csak azt szedem, olanzapint sosem szedtem és fáradt vagyok tőle egész nap, mármint a reagilától.


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Tudom igy mukodik, de sajnos Kisberre jelentkeztem. crying  Engem azonnal felvettek Tunderhegyre es Kisberre is.


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Akkor mi tart vissza? En Tunderhegyet tudom ajanlani. Smile


15
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Melyik kettőre? Jó, bocs, tudom, hüje vagyok. 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Azt akartam kérdezni, hogy MOST mit kell vinned magaddal. Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Én jog. vagyok, és mégis a lent említett 2 rehabra akartak áttenni. Sad És egy másik csajt is...

Aztán a nappali kh.-ba meg nem volt megfelelő a nyavalyám. Szóval ott is g.cik. Amúgy sztem a körzeti áteremet nem szeretik. Én igen... (Ja, ezt nemcsak ez alapján mondom.)


18
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Mai levél:

"Tisztelt Roxyka!

A SE-Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának Pszichoterápiás Osztálya országos illetékességű, de a felvétel úgynevezett első interjúhoz kötött. Az első interjún a 4 hetes fekvőbeteg ellátás-jellegű intenzív csoportpszichoterápiára jelentkező páciens pszichoterápiás alkalmasságának a felmerésése történik. Amennyiben az első interjú vezetője úgy ítéli meg, hogy a páciens optimálisan motivált, panaszai lelki természetűek továbbá amennyiben az osztályon alkalmazott módszerrel valószínűsíthetően kezelhető a panasz, akkor a pácienst előjegyzi a közeljövőben (de legalábbis 3 hónapon belül induló) turnusra. Első interjúra az alábbi számon lehet 06-1-210-0330/51277, miután az osztály újra megnyitja kapuit, ami előreláthatólag júliusban lesz esedékes."

Engem rögtön felvettek ide. A TÖBBI osztályra/részlegre NEM vagyok területileg jogosult. 


Offline
Csatlakozott: 2018 már 4

Én is szedem a reagilát már több mint 3 hónapja . Mondtam a dr nőnek hogy fáradt meg erőtlen vagyok egész nap, azt mondja h az nem a reagilától van hanem az olanzapintól 5 mg szedtem belőle most levitte az adagot 2,5 re. Thalassára vagy Tündérhegyre én is szívesen befeküdnék még sosem vtam kórházba pedig már vt egy öngyilkossági kísérletem.Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Tunderhegyre csak 3*1 aneptinex-el (antidepi), eloszor adtak melle ketit a szorongas miatt... aztan elkezdek csokkenteni az aneptinexet, de manias lettem es azonnal el is vettek es kaptam egy csomo szart: litium, rivo es meg tobb keti.


21
Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Pszicoterapiara biztos be lehet kerulni a SOTE-ra, megha varos is. Amugy majd szeretnek keresni egy pszichiatert TB alapon aki elvalallna ugyis hogy nem pesti vagyok, mert az itteni ki fog nyirni.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Balassa u. rehab: sztem országos ellátottságú.

Balassa u. más: én budapestiként ott körzeten kívüli vagyok. 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Egyre jobbnak tűnik ez a doki. Meg a reagila is. Smile Nekem teljesen okénak tűnik így az egész. A keti-t nekem a kh-ban egyik napról a másikra vették el (600 mg-ot)(na jó, 2-3 nap alatt). Helyette kaptam másik AP-ot, kicsinyke adagban, leponexet. Nem volt gond.

A hízás a túl sok keti-től lehet nálad is, nekem most sokkal jobb, mióta nem szedem. Bár nekem a lítiumtól meg vizesedés is volt. A kettő együtt... k.o.

Melyik gyógyszer kombóval mennél be a kh-ba? 


24
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

A Balassában a rehabra még a körzetéből! sem könnyű bekerülni, küldözgetik az embereket a Merényibe meg déltepsibe... Sad A Merényiben, aki egyszer is járt, még a nevétől is kirázza a hideg. Ezeknél sokkal jobb a Nyírő.


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Csovesbanat. Laughing out loud :D Laughing out loud Bocsi!

Ahogy Magyarorszagon a legtobb korhaz, Londonban meg egy publikus wc is kulturaltabb/tisztabb volt mint itthon egy korhazi mosdo, szanalmas.


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Szia. Smile En mar el vagyok hizva sajnos, oke nem 250 kg, de a plusz 13kg nagyon is meglatszik a torpe testemen. A doki nekem a ketileptet (jelenleg marcsak 300mg szedek) akarja lecserelni reagilara, jelenleg reggel 50mg keti es 1.5mg reagila, del 50mg keti, este 200mg keti es 200mg lamulep. Viszont 4.5 vagy 6mg-ig tervezi tetralni a reagilat. Igy csak reagilat szednek reggel, delben semmit es este csak a lamuleppet. Viszont ez meg egy honapig is eltart mire teljesen atallna az elobb felvazolt gyogyszerezesre. Elso alkalommal hogy bevettem ezt a reagilat azt hittem meghalok olyan rosszul lettem es egesz napra kitartott es az elmult 3 napban depi volt es alvas szinte egesz nap, ma meg egyelore nem vagyok rosszul.cool


27
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Jól hitted! Arra.

Ez a gyb oszt. egy lepratelep,csövesbánat stb.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Klejó 32-ben aszittem, hogy Balassa u.ra gondol. 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Bocsiiii, azt hittem, több van. Smile Kútvölgyiben (már nem működik 2019. dec. 31. óta) nyílt-zárt, Balassa u.ban minden (rehab is), Szigetváron rehab (de ott van zárt is), Tündérhegy, Thalassa rehab (ezekben nincs zárt).


30

Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Szerintem itt nincsenek kulon osztalyok, 6 hetes pszichoterapiara megyek.

http://www.kisberkorhaz.hu/index.php?x=pszichiatriai-rehabilitacio

Mar linkeltem egyszer. Smile


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Most mar mindegy sajnos, de ez eleg sokaig fogja marni a gondolataimat, mint altalaban minden hogy szar donteseket hozok. angry Amugy az erdekes ha a zart kulturaltabb mint a nyilt, zartosztalyokrol szornyusegeket hallottam. Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2019 nov 15

Szia! Smile én Reagilát szedek, nekem bevált. Az egyetlen mellékhatása, hogy engem fáraszt. Néha volt egy pici remegés, meg az elején akatíziás voltam, de ahogy hozzászoktam, ezek elmúltak. Igaz én csak 1,5mg-ot szedek, bár szedtem 3-at is. A hármasnál az elején baromi rosszul voltam, szorítottam a fogam, teljesen ki voltam ütve stb. de mihelyst hozzászoktam, ezek mind elmúltak és tök jól voltam tőle. Most csökkentettük vissza az adagomat 1,5 mg-ra, így legalább nem vagyok olyan fáradt. Smile De amúgy tudok tőle tanulni, tevékenykedni, szóval mondom, nekem bevált. És nem is híztam tőle... Smile én nem is szeretnék váltani, mert ez tök jól bevált, ha esetleg ezt írnák fel neked, én azért megpróbálnám a helyedben, de az tuti, hogy türelmesnek kell lenni mert nekem kb. olyan 2 hét kellett hogy hozzászokjak, és 6 hét kellett, hogy ne legyek annyira fáradt, mint amennyire az elején voltam. Most is az vagyok kicsit, de messze nem annyira, mint az elején. Smile


33
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Melyik osztályra mész, BB?


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Attól függ, melyik osztály. A gyszerbeállítási pont olyan, amit írsz, a zárt már ahhoz képest kulturált hely.

Az tény, h a dokik nagyon jók.


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Az igenytelenseg miatt Kisbert valasztottam, ahova megyek is jovo het szerdatol. Viszont sose valasztottam volna Kisbert a SOTE helyett ha nem hiszem azt hogy trehany a hely. Most mar gaz lenne visszamondani. Harmadik helyre meg nem fogok menni pszichoterapira, hogy ki-be jarkaljak a korhazakbol. Ezert most egy eletre duhos leszek. Sad


36
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Kutattam neked reagila témában, nézz be oda. Nézd meg a leírást, kiegészítettem. 

https://www.bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antipszichotikumok/reagila-kariprazin 

Sztem nem egy ördögtől való szer. 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Ne legyél egyik se!! Ki fognak nyitni és akkor mész.


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Most nagyon felkurtam magam ezen, mert a SOTE biztos jobb barmelyiknel (foleg hogy ott leginkabb szemelyiseg zavarosokkal foglalkoznak). Duhos es szomoru is vagyok egyszerre. Sad


39
Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Most komolyan? Remek, pedig oda szivesebben mentem volna. Sad


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Köszi, nézem!!


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Én voltam ott (is), három napig. Nagyon nagyon baromi jó hely. 4 ágyas szobák, minden szobában KULTURÁLT, NAPONTA TAKARÍTOTT wc-fürdő. A terapeuták nagyon jófejek. A társaság jó. A foglalkozások jók. A fókuszban csoportterápia. Azért jöttem ki 3 nap után, mert nem tudtam inni és nem bírtam. 

Amiről te hallhattál, az a Balassa u. másik osztálya/részlege. 

Nézd meg, amit linkeltem.

Csak most zárva van. Sad


42
Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

A SOTE-re (Balassa utca) keszultem eredetileg, de rengeteg szar velemenyt olvastam a korhaz allapotarol (pl nincs wc/zuhanyzo a szobakban, undorito takaritatlan wc van a folyoson mindenkire, erre en nagyon erzekeny vagyok a gyomorbjaim miatt), ha ez nincs oda jelentekztem volna, imadom Budapestet es amikor esetlen feloldjak a karantent lehet jarni kelni, meg ott megtudtak volna latogatni.

Most Kisberre megyek 6 hetes pszicoterapiara: http://www.kisberkorhaz.hu/index.php?x=pszichiatriai-rehabilitacio


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Egészen pontosan az az oka, hogy Bipolar Bear viszi a gyógyszereit. 

Van még másik kóóóórház is.

1. Balassa utca - nem tudom a hivatalos területi ellátási illetékességet kisilabizálni. Sad

Pszichoterápiás Kiemelt Rehabilitációs Osztály https://semmelweis.hu/pszichoterapiasosztaly/ (B fsz.)

"Rendkívüli hír:

Az aktuális járványügyi helyzet miatt osztályunk betegbiztonsági okokból nem tud pácienst fogadni. Kérjük honlapunkról tájékozódjanak az esetleges változásokról."

Nnna akkor ez nem jó. Sad

*

2. Vagy Szigetvár, én ott voltam területileg nem illetékesen. "Az 1980-tól működő Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály, Baranya megye és Pécs városának  ellátásáért felel."

Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály

http://www.szigetvarkorhaz.hu/uj/pszichiatriai-rehabilitacios-osztaly/

Értesüléseim szerint "hivatalosan és elvileg az osztaly június 15-én nyit, de még előtte kifestik és az az isten tudja meddig fog tartani".


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ne hagyd... legfeljebb nem leszel "együttműködő". Tuti van vmi "háttéroka", mert ha vmi beválik, azt nem szokás csak úgy cserélgetni.

Az egyik áternőmnek még a jegyzettömbje fejlécén is ott állt a gyszer neve, amit erőltetett, pedig nem használt nekem semmit se.


45
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Meglássuk, meglássuk. Én reménykedem. 


Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

En nem akarom szedni ezt a szart de ez a nyomorult erolteti... angry


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Sajnos a ketit használják hangstab.-nak, mert állítólag van ilyen hatása is. Állítólag.

A lítium annyira hagyományos, h az a leghagyományosabb. Csúnyán hazavágta a pajzsmirigyemet, és teljesen apatikussá tett, barinőm szerint butított (nyugi, Roxy, visszafordítható Laughing out loud )

Amikor még nem volt Mo.-on engedélyezett ez a sz@r cariprazin, mondtam a dokimnak lelkesen: ha kijön, kipróbálhatjuk! Elhúzta a száját...

Az USA-ban 2015-ös szabadalom... https://en.wikipedia.org/wiki/Cariprazine


48
Offline
Csatlakozott: 2020 máj 27

Azt mondtak azert vagyok rosszul mert nem iszok eleget... persze ez nem volt igaz. Azt mondtak a gyogyszerre fogom a roszulletem, stb. angry


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Na ez az. Ha nem bírod a lítiumot, el lehet kellett volna hagyni azonnal. Nekem végül orvosi utasításra el lehetett, nem csökkentve, hanem azonnal elhagyva. (Szóval nem saját szakállkára.)

Helyette van másik hangulatstabi, azzal kellett volna a mániáról leszedni! (Mint most megtudtam, két nagy csoportja van a hangulatstabiknak: convulex = depakine (valproát hatóanyag) ill. lamolep {lamotrigine} =/= tegretol {karbamazepin} ők rokonok.)(A lítium nem hagyományos hangulatstabi.)(Bővebben: https://www.bura.hu/node/11 .)

Nincs azzal a fantáziával semmi baj.

Jobbulást!

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen