Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

 
Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Olvasni a Bibliát egy négy és félévesnek?

amarilla képe

A férjem bigott vallásos családban nőtt fel, nagyon húzza az orrát, hogy egy képes gyerekbibliát kezdtem olvasgatni a gyerekemnek. De lassan azért ő is kezd megbarátkozni vele. Mert beismeri, hogy aki ismeri a Bibliát, annak óriási előnyen van aztán az európai kulturális örökség megismerésében...

A gyermek pedig falja a történeteket!! -  amik jól vannak megírva, jók hozzá az illusztrációk, a történetek hossza is tökéletes, jól kiemelik a lényeget, a legfontosabb információkat és csodákat már bevési a gyermekek lelkébe.

Nem tudom, meddig fog tartani a lelkesedés - ma az Éden Kertjéből való kíűzetésről, a Tudás Almájáról és az Álnok Kígyóról olvastam. Egészen elképesztő érzés ezt egy teljesen ártatlan gyermeknek olvasni. Egészen elképesztő ereje van ugyanis a történetnek, szinte érzem, ahogy kattognak a kis fogaskerekek a gyerekem agyában, hogy próbálja feldolgozni a hallottakat...

És a kis szíve is teljesen nyitott és gyermeki - és nevet rajta, hogy Isten teremtett mindent a világon, és hogy Ádám adott nevet mindennek a Földön.

Mi meg vele nevetünk.

A nehéz történeteket meg majd együtt megbeszélgetjük.

A Bibliában van éppen elég belőlük.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

A jelenések könyve különösen ajánlott:-)

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen