Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

hangulatjelentés, játék, könyvkihívás

a bűntudatos képe

Igazából sok minden történt most velem, amiről tudnék nagyon hosszan írni, de nem teszem, mert úgy döntöttem, most a játékosságról fogok írni. Hangulatjelentésnek tehát csak annyi, van amikor jó a hangulatom, ötleteim vannak és terveim, és optimista vagyok, van amikor feleslegesnek érzem magam, és úgy érzem én semmire sem vagyok alkalmas.

 

Azt tapasztaltam az utóbbi egy év alatt, hogy a játéknak nagy szerepe van a személyiségfejlesztésben, valamint sok élményt ad, és jó, hogy eltereli figyelmünket a negatív dolgoktól. Én mindig is szerettem játszani. Itthon sokat Catanozunk, indítottam egy még nem túl stabil lábakon álló társasjáték klubot is. De nagyon jó a csapat összekovácsoló ereje a kijutós játékoknak is.

Most egy éve játszom már a könyvkihívást. Az internetes oldal itt található, biztos megy még jövőre is, ha valaki el szeretné kezdeni.

http://www.konyvkihivas.hu/

Szóval az a lányege, hogy ötven könyvet kell elolvasni, de van 25-ös kihívás is, én csak a 25-ös et vállaltam be, és két év alatt fogom az 50-et elolvasni.

Az igazi lényeg pedig, hogy van ötven kategória, és mindegyikből egyet kell elolvasni. Ez azért jó, mert olyan könyveket is elolvasunk által, amit magunktól sose tennénk. Én pl. olvastam olyan könyvet, amit rég szerettem volna., mint Agatha Christie: Rózsa és a Tiszafa, ami a Mary Westmacott álnéven írott nem krimilyei közé tartozott.

De nagy élményt jelentett számomra a romantikus regény, vagy amibe szerelmi háromszög van kategória, hisz ilyet magamtól sohasem olvastam volna. A szerelem a kolera ideján kevésbé tetszett, a Színes fátyol viszont jobban. El is határoztam, hogy máskor is olvasok majd ilyen könyvet, és felvettem az elolvasandók listájára a Száz év magányt is.

Volt olyan kategória, amihez képregényt kellett olvasni, így jutottam el a japán mangákig, amit visszafelé kellett olvasni.

Érdekes kutakodást ígért, hogy olyan könyvet is kellett olvasni, ami az én születési évemben jelent meg. Ehhez már kutatómunka kellett. Mintahogy az kell majd a velem megegyező monogrammú író könyvéhez is.

Karácsonykor pedig külön érdekes karácsonyi regényt olvasni.

 

Megosztás Viberen